utorak, 6. rujna 2011.

Neugodna istina: Europska Unija danas i budućnost Republike Hrvatske unutar EU

Jedan od vrlo zanimljivih no očekivano od najjačih medija "falcificiranih" ili u potpunosti ignoriranih događaja je jučer održana javna debata o EU i ulasku Hrvatske u EU u Hrvatskom Novinarskom Domu. 

Na raspravi koju je organizirala e-academia.hr sudjelovali su, između ostalih, Andrej Plenković, državni tajnik za europske integracije u ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija, Nigel Paul Farage, britanski političar i član Europskog parlamenta za jugoistočnu Europu i lider Stranke za neovisnost Ujedinjenog Kraljevstva, hrvatski doktori akademici Slaven Letica, Zdravko Tomac, Josip Jurčević, Velimir Srića i Marko Veselica.

Najjači Hrvatski mediji su prikazali ovaj događaj kao proeuropsku podršku sudionika no svatko tko je pratio raspravu u cijelosti zna da to nije tako. Sudionici su višestruko ukazivali na besmisao ulaska i na velike probleme koje će Hrvatska imati po ulasku u EU. Najveći problem je potpuni gubitak nezavisnosti za koju smo se borili u domovinskom ratu. Zakone i pravila će nam nametati Europska birkoracija (njene najjače članice: Njemačka, Francuska i Italija) u kojoj će Hrvatska biti zastupljena sa manje od 1% glasova, te će biti nemoguće zaštiti Hrvatske nacionalne interese, životni standard i radna mjesta. Sukladno tome zakoni i propisi će se donositi mimo volje Hrvatskih građana.

Srećom danas u moderno doba internet nam omogućava da zabilježimo i ovakve za našu vladu i političke elite nepoželjne događaje na kojima se istinski i otvoreno raspravlja o pozitivnim i negativnim stranama Europske unije i odnosima unutar Europske unije, te onome što zemlje koje će tek ući u EU mogu očekivati.

Da ne dužim, oko 2 sata odličnog video materijala donosi nam portal Dnevno.hr.

Članak i cijelu snimku rasprave o ulasku Hrvatske u Europsku Uniju možete pogledati na Dnevno.hr

Nema komentara:

Objavi komentar