srijeda, 2. studenoga 2011.

Grci priredili veliki šok Europi

Nakon što su se čelnici eurozone jedva uspjeli dogovoriti oko pomoći Grčkoj, premijer te zemlje šokirao je svijet. Pozvao je građane da odluče jesu li za provođenje mjera koje traže pozajmljivači, a ankete pokazuju da većina Grka na tu pomoć gleda negativno.

Grčki premijer George Papandreou je u ponedjeljak neočekivano pozvao građane na referendum, navodeći potrebu za širom političkom potporom fiskalnih mjera i strukturnih reformi koje od njih zahtijevaju međunarodni pozajmljivači. Referendum donosi neizvjesnost na tržišta i novu prijetnju Europi, nakon što su se čelnici eurozone prošli tjedan jedva dogovorili oko pružanja pomoći Grčkoj, prenosi Reuters.

Odbiju li ju, pomoć neće nikome dodijeliti

"Ova situacija je tako napeta da se gotovo radi o njihovom glasovanju o članstvu u EU", izjavio je za MTV3 Alexander Stubb, finski ministar za europska pitanja i vanjsku trgovinu.

Grci negativno gledaju na pomoć

EU-ov paket predviđa novi zajam od stotinu milijardi eura i otpis 50 posto grčkog duga u privatnom sektoru. Najnovije ankete pokazuju kako većina Grka negativno gleda na pomoć.

Cijeli članak pročitajte na net.hr

Nema komentara:

Objavi komentar