srijeda, 28. prosinca 2011.

U EU nas nastoje privući pravima koje već imamo

U televizijskom spotu 'tipična' hrvatska obitelj, građani Europske unije, od aviokompanije dobivaju nadoknadu troškova i noćenje zbog otkazanog, ranije rezerviranog leta. Pritom se ne kaže da to pravo nemaju samo građani EU već svi oni koji putuju prema nekoj ili iz neke europske zračne luke, bez obzira jesu li Pakistanci, Indijci, Hrvati ili Danci.

Vrijedi razmisliti, zar ne? naziv je kampanje koju je pokrenula Delegacija Europske unije u Republici Hrvatskoj. Kao njen sastavni dio 'lansirana' su i dva propagandna tv spota koji se već 'vrte' na televizijskim postajama. Ostatak ćemo (koje li sreće) imati priliku vidjeti tjedan dana prije glasanja o ulasku u EU, do kojeg je ostalo manje od mjesec dana. Njihov cilj je potaknuti hrvatske glasače da na predstojećem referendumu dadu potporu ulasku Hrvatske u navedenu zajednicu.

Međutim, svi oni koji su od 'Europljana' očekivali i poneku objektivnu informaciju o onome što Hrvate čeka ulaskom EU, ostali su razočarani.

Za zapitati se u kojoj to zemlji žive delegati EU-a kad u promidžbenim spotovima hrvatsku obitelj s dvoje djece koja putuje na odmor u Italiju ili presjeda na avion u Berlinu vide kao 'tipičnu', kao nešto s čime bi se svi mogli poistovjetiti?

No, to nije ono najgore. U spotovima EU delegati 'brutalno' izvrću činjenice pripisujući svima dostupne povlastice isključivo članstvu u Europskoj uniji.

Cijeli članak pročitajte na dnevno.hr

Nema komentara:

Objavi komentar