srijeda, 19. listopada 2011.

Grčka je spremna na potpuno zatvaranje i 'majku svih štrajkova'

Grčki premijer George Papandreou, boreći se da zadovolji zahtjeve međunarodnih vođa s još oštrijim mjerama, pozvao je na zajedništvo tvrdeći da će paket kojeg treba prihvatiti parlament izvući Grčku iz krize.

Grčki brodovi 'zavezani su', a smeće je okupiralo ulice Atene pred najveći štrajk radnika u protestu protiv novog paketa poreza i rezanja plaća, piše Reuters.

Sindikati koji zastupaju milijune grčke radnika zakazali su 48-satni štrajk za srijedu i četvrtak u protestu protiv oštrih mjera koje bi nacionalni parlament ovaj tjedan trebao izglasati. Val manjih štrajkova proteklih dana dao je naslutiti kako bi trebao izgledati najveći prosvjed koji bi trebao kulminirati masovnim demonstracijama ispred parlamenta, gdje se očekuju i scene nasilja.

Protest kojeg su grčke novine 'Ta Nea' nazvale 'majkom svih štrajkova' bit će najveći od početka financijske krize od prije dvije godine i zatvorit će sve od državnih ureda do dućana, pa čak i pekara. Grčki premijer George Papandreou, boreći se da zadovolji zahtjeve međunarodnih vođa s još oštrijim mjerama, pozvao je na zajedništvo tvrdeći da će paket kojeg treba prihvatiti parlament izvući Grčku iz krize.

Cijeli članak pročitajte na dnevno.hr

Nema komentara:

Objavi komentar