petak, 29. srpnja 2011.

Kupujmo Hrvatsko - kažu Britanci!

Što nas očekuje po ulasku u EU zorno ilustrira novi BBC-ev uradak čiji dio prenosim:

BBC pozvao čitav svijet da 'kupi Hrvatsku'

Ničim izazvan, na naslovnici BBC-a je osvanuo podugački članak kakvog se ne bi posramilo niti Ministarstvo turizma. Autorica u njemu podsjeća da će hrvatsko primorje od 2013. godine biti 'zrelo za berbu' i pritom 'smaragdnim stilom' čitav svijet poziva da 'kupuje Hrvatsko'.

Jedan od vodećih svjetskih medija, britanski BBC, objavio je u srijedu veliki tekst na naslovnici u kojem uvelike hvali Hrvatsku i praktički poziva sve one koji već nisu da posjete ljepotu Mediterana i, ako su pametni, kupe zemljište i zauvijek ostanu tamo živjeti.

Za dvije godine Hrvatska će, nakon Slovenije, postati druga država iz bivše jugoslavije koja će se pridružiti Europskoj Uniji, postajući tako 28. članica EU, no RH se već sada okrenula licu budućnosti. Otkada su ratne 90-e završile, Hrvatska je postala vodeća turistička destinacija za zapadnjačke turiste. Kilometri prelijepe obale jadranskog mora te šume i jezera u unutrašnjosti privikli su putnike i kupce 'drugog doma' iz cijelog svijeta. Nacija često uhvaćena usred Osmanskog carstva, Habsburške monarhije i ostalih tvorevina, Hrvatska na jedinstven način kombinira slavensko srce i dušu mediterana.

Obala duga 1,778 km ima više od tisuću otoka i preko 300 sunčanih dana godišnje. Smaragdno more je kristalno čisto, a morski plodovi su nevjerojatno ukusni. Iako unutrašnjost obiluje simpatičnim kamenom i krških planina, prelijepim jezerima i vodopadima, a Zagreb ima bogatu kulturu i obilni program noćnog život, glavna turistička atrakcija i centar zbivanja je na obali. Posjetitelji doslovno hrle na šljunčane plaže istarskog poluotoka, prelijepe otoke na plavo-zelenom moru, povijest, kulturu i ljepotu Splita i Dubrovnika te na otmjene zabave na otoku Hvaru. Maslinova ulja i vina svjedoče mediteranskim korijenima, a iako nisu sva vina vrhunske kvalitete, rashlađena boca Grka uz zalazak sunca iza mora neopisiv je osjećaj.

Cijeli članak pročitajte na Dnevno.hr

Nema komentara:

Objavi komentar