utorak, 26. srpnja 2011.

Pomoz Bože - Jandrokoviću

'HDZ misli da je dobro što Hrvatska ulazi u EU, a ako netko misli drugačije, neka iziđe na izbore i siguran sam da takve birači neće honorirati jer će dobiti jedan do dva posto glasova', rekao je između ostalog Jandroković, koji je podsjetio i da je Sveti Otac zagovornik ulaska Hrvatske u EU.

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković izjavio je u ponedjeljak navečer da se ne boji istupa bivšeg premijera Ive Sanadera pri povratku iz austrijskog pritvora u Hrvatsku jer je taj povratak očekivan.

"Logično je da se Ivo Sanader vraća u Hrvatsku jer smo očekivali da će on ovaj tjedan biti izručen Hrvatskoj", rekao je u Splitu ministar Jandroković prije Sanaderova dolaska u Hrvatsku.

Jandroković je u Splitu održao predavanje na javnoj tribini "Hrvatska 28. članica EU-a" koju je organizirao županijski splitsko-dalmatinski HDZ.

Odgovarajući na novinarska pitanja o "nesporazumima u sukreiranju vanjske politike" Hrvatske između Vlade RH i predsjednika Republike Ive Josipovića, ministar Jandroković je zamjerio Josipoviću da pokušava voditi "paralelnu politiku".

"Što se tiče Ministarstva vanjskih poslova i Vlade RH, mi se držimo onoga što kaže Ustav RH i zainteresirani smo za suradnju i sukreiranje (vanjske politike), ali, čini se da nekad zaista s druge strane nema sukreiranja, nego se pokušava voditi jedna paralelna politika bez dovoljno konzultacija", ocijenio je Jandroković i kao primjer naveo današnji sastanak na Brijunima kojem je domaćin bio predsjednik Josipović, a nazočili su srbijanski predsjednik Boris Tadić i tri člana Predsjedništva BiH: Željko Komšić, Nebojša Radmanović i Bakir Izetbegović.

Cijeli članak pročitajte na Dnevno.hr

Nema komentara:

Objavi komentar