srijeda, 6. srpnja 2011.

U Europi nema mjesta za sirotinju i neuke

Pojedine članice Europske unije već neko vrijeme dižu zidove oko sebe,

i klize udesno, a njihove državne politike žele uvesti zakone koji se kose sa samom svrhom Europske unije. Sve manje je država koje imaju otvorena vrata za sirotinju i neobrazovane koji dolaze s istoka Europe.

Nizozemska bi se mogla naći u "svađi" s Europskom unijom nakon prijetnje kako će svi Poljaci, a i ostali doseljenici iz zemalja istočne Europe, biti deportirani ukoliko ne nađu posao. Uz prijetnju deportacijom, prijedlog vlade je kako bi svima koji ne govore nizozemski trebala biti uskraćena prava, javlja Telegraph. 

Iz Bruxellesa se boje kako bi se i druge članice EU mogle povesti tim primjerom iako bi to bilo direktno kršenje zakona EU. Podsjetimo, i francuski je predsjednik Nicolas Sarkozy bio na tom tragu kad je kazao da "imigranti moraju postati Francuzi" u njegovoj zemlji. Svojim izjavama zabrinutost je izazvala i kancelarka Angela Merkel kad je dijagnosticirala propast multikulturalizma u Njemačkoj. 

Poljski ministar gospodarstva Waldemar Pawlak smatra kako je ovaj prijedlog nizozemske vlade zabrinjavajući, dodao je kako je ovakav čin vrlo opasan te može voditi slomu europskog načela o slobodi kretanja. 

Članak: net.hr

Nema komentara:

Objavi komentar